Facebook: indítják a Messenger hirdetéseket

0
438

Már hónapok óta tesztelik a Facebook messengeres hirdetéseket Ausztráliában és Thaiföldön, most pedig elérkezett az idő, hogy globálisan megjelenjen.

A Facebook bejelentette, hogy a Messenger alkalmazás kezdőlapján hirdetések jelenhetnek meg különböző méretben, miután több hónapon keresztül sikeresen tesztelték két országban is. A vállalkozások ezzel egy új eszközt kapnak, amellyel elérhetik az ügyfeleket: a Facebook kampányok kiterjeszthetőek az üzenetküldő felületre.

A reklámok a Messenger nyitóoldalán, a beszélgetések alatt  jelennek meg, nem a felhasználók beszélgetései között. Az, hogy milyen hirdetéseket látnak majd a felhasználók, az adott személy aktív beszélgetéseinek számátától és a telefon képernyőjétől függ majd.

A hirdetések a következő hónapokban terjedhetnek el globálisan is, jelenleg a felhasználók kis százaléka találkozhat csak az új funkcióval a beszélgetéseknél.

Ha egy személy a hirdetésre kattint a Messengeren belül, akkor egy kiválasztott webhelyre vagy Messenger beszélgetésbe irányítják át. Jelenleg csak a konverzió és a forgalom mérhető, de további mérőszámok lesznek majd elérhetőek a hatékonyság érdekében.

A Facebook áprilisban jelentette be, hogy 1,2 milliárd aktív felhasználója van a Messengernek, így a vállalat számára hatalmas bevételi forrást jelent a hirdetések elindítása az alkalmazásban.

Kommentek

comments

MEGOSZTÁS
Előző cikkNE feledjétek! OMMT@08.02.
Következő cikkSnapchat: fontos frissítések jelentek meg
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.