Hogyan segítik a Facebook csoportok céged növekedését?

0
517

Régóta léteznek Facebook csoportok, melyek egy adott téma köré szerveződnek. Ezek gyakran egyeznek egy márka tevékenységével, így érdemes ezekhez a csoportokhoz csatlakozni. Mutatjuk miért!

Személyes ajánlás

A Facebook oldalak elérése az algoritmus változását követően lecsökkent, így egy csoport létrehozása, vagy egy csoporthoz való tartozás nagyon jó módja a célközönség elérésének. A csoportokban erős a személyes befolyás, amelynek az utóbbi időben nagyobb ereje van a vásárlók számára, jobban bíznak egy márkában, ha valamelyik tag személyesen ajánlja.

Információ a célközönségről

Érdemes figyelni a célközönség reakcióját, a kérdéseiket és az érdeklődési körüket, mert a későbbiekben ezeket sikeresen be tudod építeni a márkád üzeneteibe. Ezekből az információkból blog bejegyzés is készíthető, így a márkád válaszokat és érdekes információkat adhat a csoport tagjai számára.

Kapcsolati háló

Egy csoport tagjának lenni alkalmas a hosszú távú üzleti kapcsolatok kiépítésére is, éppen ezért fontos, hogy ne a promóciós tartalmakat jeleníts meg azonnal. Egy csoport aktivitását okosan kihasználva akár egy vállalkozás sikere is megalapozható.

Látható, hogy miközben egy Facebook oldal a márkázott tartalmakról, képekről, videókról és a promócióról szól, egy csoport inkább a kapcsolatépítésre helyezi a hangsúlyt, amelyekkel erős közösség alakítható ki. A Facebook új küldetése is ezt támogatja, így érdemes a jövőben csoportokhoz csatlakozni, vagy saját közösséget létrehozni. Az idő múlásával ugyanis a tagokat át lehet terelni a márka oldalára, de csak azután, ha már befogadott minket a közösség.

Kommentek

comments

MEGOSZTÁS
Előző cikkFacebook: büntetik azokat, akik túl sokat posztolnak
Következő cikkNE feledjétek! OMMT@08.02.
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.