Facebook: büntetik azokat, akik túl sokat posztolnak

0
677

Újabb fontos lépésre szánta el magát a Facebook: az álhírek lassítása érdekében visszavágja azon felhasználók elérését, akik túl gyakran posztolnak.

A Facebook arra törekszik, hogy javítsa az emberek üzenőfali élményét, és csökkentse az álhírek terjedését. Ezért újabb fronton indít harcot az álhírek ellen, aminek hatására módosítják a hírfolyam algoritmusát, és a túl gyakran posztoló felhasználók linkjei háttérbe szorulnak a News Feedben.

A kutatások azt mutatják, hogy azok, akik naponta több tucat posztot osztanak meg a közösségi oldalon, általában alacsony minőségű tartalmakat posztolnak. A linkek álhírek, szenzációhajhászok és kattintás vadászok. Ennek eredményeképpen csökkenteni szeretnék az üzenőfalon megjelenő spamek számát.

Ez hatással lesz a személyes oldaladra?

A legtöbb oldal nem fog jelentős változást észlelni a hírcsatornában. Akik naponta több linket osztanak meg, azoknak előfordul, hogy csökkeni fog az elérése.

A változással a rossz minőségű tartalmakat megosztók bejegyzései kevesebb alkalommal kerülnek be a hírfolyamba, hiába posztolnak naponta többször. Ez csak a linkekre vonatkozik majd, a vizulis és szöveges bejegyzésekre, illetve a bejelentkezésekre nem lesz hatással.

Az algoritmus újítása a személyes profilokat érinti, a Facebook oldalakat üzemeltetőknek nem kell visszaesésre számítani.

Kommentek

comments